Alle producten en shops zijn door ons met zorg op kwaliteit beoordeeld.

Hoe draag je een witte blouse.

Een wit button-down overhemd is het ultieme overhemd in moeiteloze, eenvoudige en chique styling. Het past bij alle leeftijdsgroepen en zou een basisstuk moeten zijn in elke damesgarderobe!

Veel vrouwen vinden dit klassieke stuk nog steeds een beetje te formeel en het doet ze vaak denken aan schooluniformen. Het is voor sommigen (vooral Engelsen) erg moeilijk om dit idee uit hun hoofd te zetten maar wanneer ze na lang zoeken de juiste stijl hadden ontdekt kwamen ze er achter dat er eigenlijk eindeloos mee te combineren viel.

 

Je begint met het uitzoeken van een overhemd of blouse dat past bij jouw stijlpersoonlijkheid en het imago dat je wilt uitstralen. Deze stukken kun je dan keer op keer in diverse combinaties dragen. Een getailleerd overhemd kan bijvoorbeeld te formeel zijn voor de ontspannen, moeiteloze look die je misschien wenst te bereiken met een spijkerbroek voor een weekend, maar kan perfect zijn met een kokerrok of een broek voor op het werk.

 

Kies een stijl.

Er zijn verschillende stijlen witte overhemden en blouses beschikbaar, waaronder het traditionele overhemd in Oxford-stijl, getailleerde overhemden, smoking-stijl en oversized. Er zijn verschillende kragen, verschillende mouwen en schouders. Verschillende zomen, sommige gedompeld, sommige recht en sommige gebogen - allemaal flatterend voor verschillende vormen. Kies een stijl die bij jouw stijl past en waar jij je zelfverzekerd bij voelt.

 

Hoe draag je een wit overhemd?

Een wit overhemd kan zowel overdag als 's avonds worden gedragen, zowel gekleed als casual, op het werk of in het weekend. Draag hem los, ingestopt, draag hem geknoopt aan de voorkant, draag hem open over een andere top, draag hem met een jasje of een blazer. Gebruik een wit overhemd met een getailleerde short en sandalen voor warmere avonden. Draag met jeans of broek in sigarettenstijl voor een Audrey Hepburn-vibe. 

 

Oversized overhemden.

Het oversized overhemd is een van de mode-looks van de laatste jaren die je zowel naar boven als naar beneden kunt dragen, maar als je tenger bent of je kleding gewoon niet oversized wilt, laat je deze trend misschien liever aan anderen over. Het is echter een gemakkelijke stijl om te voeren. Style het met een simpele halve plooi, rol dan de mouwen op, draag met jeans, een riem en een blazer. Chic en ook nog eens comfortabel.

 


 »