Alle producten en shops zijn door ons met zorg op kwaliteit beoordeeld.

Mag het een maatje meer?

De gemiddelde maat van de Nederlandse vrouw zo las ik is maat 44. Gek genoeg hebben we massaal een heel ander beeld. Toch als je goed om je heen kijkt, zie je meer vrouwen met een maatje meer dan minder.

 

dame met rode plussize jurk aanhet strand

Over het algemeen vallen de vrouwen met een maatje plus niet op en wanneer wel, dan vaak in negatieve zin. Hoe komt het dat deze vrouwen gedoemd zijn om als grijze muizen door het leven te gaan, aangewezen op vormeloze hobbezakken of leggings. 

door: Georgina Bos

 

Onmogelijke opgave.

De kledingindustrie richt zich over het algemeen nog steeds op de slankere vrouw die als voorbeeld voor alle vrouwen moet gelden. Niet erg realistisch als je zo om je heen kijkt. Wil je je als vrouw met rondingen net zo kleden als je slankere collega, dan lijkt dit welhaast een onmogelijke opgave.

drie dames met plussize kleding, broek, rok,

Geen nood de redding is nabij!

De uitspraak van kledingontwerpster Edith Dohmen "Style has no Size" spreekt boekdelen. Zij heeft alleen maar een positieve benadering als het om haar outfitkeuzes gaat en trekt zich niets aan van heersende trends. Kortom vergelijk jezelf niet meer met trendy onrealistische maten, maar met mensen die er uit zien zoals jij.

Steeds meer merken worden zich er van bewust dat  de vollere vrouw ook recht van spreken heeft. Met name in de retro kleding is er een gunstige ontwikkeling waar te nemen. Jurken die vanaf maat 44 (3XL) verkrijgbaar zijn tot en met maat 54 (7XL). Als vrouw met een maatje meer zul jij, en je omgeving, aangenaam verrast zijn als je de volgende keer in zo’n prachtige creatie verschijnt. 

 

Inspiratie! - Koffietijd-presentatrice Loretta Schrijver, meer hierover >>.

 

vier sexy dames plssize modellen in retro plussize badpakken

Badkleding .

Badkleding voor dames in grote maten is precies wat je nodig hebt voor een dagje strand of zwembad. Als curvy lady moet je een bikini zeker niet over slaan als je op zoek bent naar nieuwe badkleding. Met een wat hoger broekje, ingewerkte shapewear en mooie belijningen kan juist een bikini soms mooier staan dan een badpak!