Alle producten en shops zijn door ons met zorg op kwaliteit beoordeeld.

De meest flatterende jurk voor jouw lichaamsvorm.

In staat zijn om je lichaamsvorm te identificeren is de eerste stap naar het vinden van de meest flatterende pasvorm in een jurk. Bij stijl gaat het niet alleen om het dragen van de meest trendy outfits; het gaat erom de beste eigenschappen van je lichaam te benadrukken.

Gewapend met deze  5 tips kun er altijd geweldig uitzien.

 

1. Atletisch lichaam.

Als je een atletisch lichaam hebt, is je silhouet in de heupen iets smaller dan in de schouders. Atletische lichaamstypes hebben ook vaak tailles die niet goed gedefinieerd zijn en bredere schouders. De sleutel bij dit lichaamstype is om je bovenlichaam in balans te brengen met je smallere onderlichaam. 

De beste jurken voor jou:

Elke jurk die het bovenlichaam in evenwicht houdt en je smalle heupen vult.

Versiering:

Ruches en alle andere volumeverhogende details, A-lijnen en lagere tailles zijn erg flatterend. Over het algemeen zijn jurken die iets uitlopen ideaal voor jou, omdat ze helpen om brede schouders in balans te brengen!

 

2. Appel (of rond) lichaam.

Vrouwen met een appelachtig lichaamstype dragen hun gewicht in hun buik en hebben meestal een kortere, ongedefinieerde taille en slanke benen.

Beste jurken voor jou.

Elke jurk die de aandacht vestigt op je bovenlichaam is een goede optie. Stijlen met ceintuur, jurken met lage taille, swingjurken, jurken met een versierde top voldoen allemaal aan dit criterium. A-lijnjurken, wikkeljurken en jurken met wijde rokken zijn ook geweldige opties, omdat ze het middengedeelte helpen verbergen. Een belangrijke troef van appellichaamstypes zijn hun benen, dus voel je vrij om met ze te pronken in kortere jurken!

 

3. Zandloper lichaam.

Zandloperfiguren zijn rond met evenredige heupen en buste. Personen met dit lichaamstype hebben een bovenlichaam dat met hun beenlengte als "gebalanceerd" wordt beschouwd. Zandloperfiguren hebben ook goed gedefinieerde tailles, en deze troef moet worden geaccentueerd!

Beste jurken voor jou: 

V-halslijnen.

Open halslijnen.

Aangerimpelde tailles.

Nauwsluitende tops.

Wikkeljurken met tailleband zijn ook een geweldige optie voor zandloperfiguren!

 

4. Peer (of driehoekig) lichaam.

Meisjes met een driehoekig lichaamstype hebben doorgaans een dunner bovenlichaam en grotere heupen en dijen. Om meer gebalanceerd en proportioneel te lijken, moeten driehoekige lichaamstypes kiezen voor jurken die meer volume toevoegen aan hun bovenste helft.

Beste jurken voor jou: 

Strapless topje

Een aansluitende open hals

Een V-halslijn

A-lijn of volle rok (deze helpen een bredere heup te verbergen)

Jurken met details bij de buste zorgen voor een evenwichtig effect. Houd er rekening mee dat als je een jurk kiest die op de heupen valt, je waarschijnlijk een maat groter moet nemen en het kledingstuk naar een naaister moet brengen om de taille te veranderen. Kortom, je ziet er fantastisch uit in flare en fit jurken omdat ze ruimer zijn vanaf de taille en volume toevoegen aan je kleine bovenlichaam en dunne taille!

 

5. Klein lichaam.

Sommige stylingexperts creëren ook een aparte categorie voor tengere vrouwen (kleiner dan 1.65 m) met een slank lichaamstype. Voor deze vrouwen raden ze aan getailleerde jurken te dragen om hun slanke lichaamsbouw te accentueren en jurken met een riem om de taille om een meer flatterende vorm te creëren. 

Korte jurken: 

Hiermee laat je je kleine benen meer zien waardoor ze langer lijken. Een asymmetrische zoomlijn kan je ook helpen er langer uit te zien. Ten slotte: nauwsluitende jurken met plooien of verticale prints en een V-halslijn verlengen ook je lichaam.