Alle producten en shops zijn door ons met zorg op kwaliteit beoordeeld.

Retrofashion badpakken.

Er zijn tegenwoordig badpakken uit de jaren ’40, ’50, ’60 en ’70 te koop vanaf het moment dat de vintage bikini werd uitgevonden tot het einde van het tijdperk van de retro badmode. Indien je wilt kun je er uitzien als een badende schoonheid in een van deze nieuwe pin-up badpakken!

Retro badpakken zijn ingetogen, flatterend en vooral erg mooi! Badpakken uit één stuk, zwemjurken en tweedelig vintage badpakken die online te koop zijn, zijn verzameld bij een handvol betrouwbare retailers die gemakkelijk online te vinden zijn.

 

De meeste vintage badpakken hebben een rokeffect, ruches aan de zijkant, hoge tailles en volle cups. De look is flatterend voor alle lichaamsvormen en maten. Hier een mooi voorbeeld van een retro bikini.

Retro badmode met stippen (dots) is de meest populaire ouderwetse badpakprint. Badpakken met bloemen en effen kleuren volgen op de voet. Op deze pagina een aantal voorbeelden om het winkelen in vintage-stijl zwemkleding gemakkelijk te maken.

 


Wat is het verschil tussen een "badpak" en "badkleding" of "zwemkleding"?

 

Badpak - een kledingstuk dat is ontworpen om te worden gedragen door mensen die zich bezighouden met activiteiten op het water, zoals zwemmen, duiken en surfen, of op de zon gerichte activiteiten, zoals zonnebaden. Sommige gebruikers associëren de term uitsluitend met het badpak van een vrouw en verwijzen meestal alleen naar het badpak van een vrouw. 

Badkleding - de meest algemene term, genderneutraal, is van toepassing op alles wat iemand tijdens het zwemmen zou kunnen dragen. 

Zwemkleding – ook genderneutraal, maar vaak gebruikt in warenhuizen of in het kader van het onderscheiden van andere soorten kledinglijnen (sportkleding, formele kleding, enz.