Alle producten en shops zijn door ons met zorg op kwaliteit beoordeeld.

Verschillende soorten damessokken!

Sokken zijn een belangrijk basis onderdeel van je outfit, zowel voor het comfort gedurende de dag als het fungeren als de finishing touch. Hieronder een aantal veel voorkomende type dames sokken.

 

Enkellange sokken.

Deze zijn langer dan je gemiddelde sok en vallen meestal een paar centimeter boven je enkel. Ze zijn geweldig om te dragen met hoge laarzen en andere soorten schoenen. Hoewel deze niet echt zijn ontworpen voor sport of fitness zijn ze perfect voor zowat elke informele situatie waarin je er stijlvol uit wilt zien. Enkellange sokken zijn de meest favoriete soorten omdat ze bij bijna alles passen. De meeste webshops voor damessokken bieden een behoorlijk mooie selectie!

 

Geribbelde sokken.

Niet iedereen houdt van een paar geribbelde sokken, maar veel meisjes zijn er dol op. Geribbelde sokken hebben een mooie stretch waardoor ze ideaal zijn voor de wintermaanden. Niet alleen blijven je tenen extra warm, maar je kunt je ook vrij bewegen zonder enige beklemming of beperking. Geribbelde sokken hebben zowel enkel- als kuitlengte en kunnen er aantrekkelijk uitzien met schoenen met gesloten neus. Als je geïnteresseerd bent in een nieuwe sokstijl, kijk dan uit naar packs met geribbelde sokken, want die zullen je sokkenlade interessanter maken!

dames met geribbelde sokken

 

No-show sokken.

In feite zijn het onzichtbare sokken, eigenlijk zijn deze sokken enkelsokken. Als je ze met een schoen draagt, kun je ze aan de buitenkant niet zien! Heel praktisch als je ze aan het zicht wilt onttrekken. Ook al hebben deze sokken een iets atletischere uitstraling, belet je dat niet om ze stijlvol te dragen. Ideaal bij het dragen van sneakers en/ of opgekrulde broekspijpen.

no-show sokken

 

Crew sokken.

Deze sok is tussen de 20 en 25cm lang. Het wordt normaal gesproken gedragen met schoenen met gesloten neus. Naast de variatie in stijl en kleur, hebben deze sokken meestal ribbels aan de bovenkant voor extra comfort. Als je een outfit wilt afmaken met een bijpassende boven- en onderkant, bijvoorbeeld een effen zwarte legging met een effen zwarte ronde sok, dan zal dit type er beter bij passen dan andere omdat er niet veel openingen zijn om door je broek te gluren.

sportsokken

 

Dij hoge kousen.

Deze kousen zijn in meerdere tinten en verschillende patronen verkrijgbaar, zodat je kunt kiezen wat je wilt. Hoewel ze misschien duur lijken, moet je er rekening mee houden dat dij hoge kousen voor vrouwen veel langer meegaan dan "gewone" kousen - en als je online winkelt, kun je vaak paren in de uitverkoop vinden. Dus als  je even online rondneust kan dat voor enorme besparingen zorgen.  

Slips>>

benen foto met hoge kousen