Alle producten en shops zijn door ons met zorg op kwaliteit beoordeeld.

Wat zijn Boots precies?

Boots zijn soorten schoeisel die bekend staan ​​om hun warmte, duurzaamheid, uitgesproken uiterlijk en functie. Ze zijn gemaakt van zeer duurzame materialen zoals leer, rubber of andere composietmaterialen. Ze bedekken normaal gesproken zowel de voet als de enkel en worden functioneel maar ook esthetisch gedragen.

 

Soorten Boots.

Moderne damesboots worden over het algemeen gecategoriseerd op basis van lengte. Van enkelhoog, halverwege de kuit, helemaal tot kniehoog en zelfs tot over de knie. De enkelhoge noemen we meestal kortweg booties ook wel op z'n Nederlands geschreven als boeties.

 

Enkelbooties.

Dit zijn de kortste van alle boottypes. De booties gaan tot over de enkels maar bedekken ze door hun vormgeving niet volledig. Verwarrend genoeg gaan de meeste enkelboots ongeveer een paar centimeter boven de enkels.

 

Halfhoge kuit booties.

Zoals de naam al aangeeft, eindigen deze boots precies in het midden van je kuit. Het meest voorkomende type in deze categorie zijn de workingboots  en cowboyboots. Ze kunnen lastig zijn om te dragen, maar kunnen best leuk zijn als je hiermee wilt opvallen.

 

Kniehoge- en bovenknieboots.

Tot slot hebben we de meest in het oog springende en meest sexy van allemaal: de kniehoge- en bovenknieboots. Deze boots staan ​​bekend om hun aparte lengte. Hoewel sommige kniehoge boots voor praktische doeleinden zijn staan ​​ze bekend als modieuze boots.