Alle producten en shops zijn door ons met zorg op kwaliteit beoordeeld.

Waarom gezicht wassen belangrijk is.

meisje reinigt gezicht

Een algemeen voordeel van gezichtsreiniging is het verwijderen van vuil, olie en ander ongewenst vuil. De hele dag door is de huid van je gezicht voortdurend bedekt met bacteriën, verontreinigende stoffen, virussen, vuil en oude (dode) huidcellen. Dagelijks wassen van het gezicht verwijdert deze onzuiverheden om de huid een frisse uitstraling te geven. Zonder wassen zou uw huid bedekt zijn met een dikke laag vuil en aanslag, waardoor andere producten moeilijk de huid kunnen binnendringen.

 

Hydraten verhogen.

Regelmatige gezichtsreiniging (samen met het gebruik van een goede vochtinbrengende crème) is ook een belangrijke factor om de huid te helpen een goed niveau van hydratatie te behouden. Een vochtarme huid ziet er ruw, gerimpeld en verouderd uit. Reiniging helpt de PH-niveaus van de huid te beheersen waardoor voldoende water- en productretentie mogelijk is.

 

Een heldere huid behouden.

Kleine klieren onder de huid produceren olie, talg genaamd, om de huid te beschermen tegen de gevaren van de buitenwereld. Deze klieren vinden hun weg via de haarzakjes waardoor de olie het huidoppervlak (buitenste laag) kan bereiken om een ​​barrière te vormen die de penetratie van bacteriën of andere schadelijke stoffen voorkomt.

Een goede reiniging van de huid verwijdert vuil uit de poriën om ophoping van vuil te voorkomen, waardoor de talgolie het huidoppervlak ongehinderd kan bereiken.

meisje smeert massert gezicht met zeep

Wat gebeurd er als je stopt met wassen?

Als u volledig zou stoppen met het wassen van uw gezicht, zouden uw poriën verstopt raken, met als gevolg de ontwikkeling van ernstige acne. De huid kan ook een combinatie van ernstige roodheid, droogheid en irritatie ervaren door onvoldoende hydratatie. Ten slotte ziet uw huid er dan over het algemeen vuil, vettig, vettig en aanzienlijk verouderd uit.

Hoogstwaarschijnlijk zou je een ongelooflijke jeuk krijgen; tot het punt waarop je gedwongen zou worden om constant aan je gezicht te krabben. Dit kan leiden tot breuken in de huid die dienen als toegangspunten voor infectie. Dus een goede huidreiniging is van essentieel belang om genoemde narigheden te voorkomen.

 

Enkele andere voordelen van reiniging.

Regelmatige reiniging is essentieel om uw huid er stralend en gezond uit te laten zien.

Reiniging helpt anti-aging producten en behandelingen goed te laten werken.

Reiniging helpt de juiste poriegrootte te behouden.

Reiniging bevordert een goede hydratatie van de huid en voorkomt de productie van overtollige oliën.

 

soorten gezicht gel

Hoe kies je de juiste gezichtreinigers.

Met letterlijk honderden reinigingsproducten om uit te kiezen volgen hier enkele eenvoudige tips voor het kiezen van een geweldige huidreiniger.

Ken je huidtype en kies een reiniger die daar goed bij past. Als je een droge huid hebt moet je reinigingsmiddelen met een hoog alcoholgehalte vermijden. Mensen met een vette huid hebben een reiniger nodig met een lagere PH-waarde. Voor een gevoelige huid heb je een basisreiniger nodig die vrij is van zware geuren en toevoegingen.

 

Op crème gebaseerde reinigingsmiddelen zijn geweldig voor de droge huid, terwijl gel- of schuimachtige reinigingsmiddelen beter zijn voor vette huidtypes.

Als je veel make-up draagt heb je een reinigingsmiddel nodig dat gericht is op verwijdering.

Als je de neiging hebt om veel te zweten tijdens het sporten, zoek dan naar een product dat zich richt op verstopte poriën.

Als je je zorgen maakt over allergieën, zoek dan naar "natuurlijke" reinigingsmiddelen die vrij zijn van synthetische ingrediënten.

De meeste reinigingsmiddelen die als "zacht" op de markt worden gebracht, zijn geweldig in het verwijderen van vuil zonder de huid overmatig uit te drogen en te irriteren.

 

Door een reinigingsmiddel met een uitgebalanceerde PH te kiezen, helpt je de natuurlijke balans van je huid te behouden.