Alle producten en shops zijn door ons met zorg op kwaliteit beoordeeld.

Haar verzorging.

Enkele algemene tips en trucs waar alle haartypes baat bij hebben

Ten slotte is het de moeite waard om een ​​paar handige dingen te weten die van toepassing zijn op elk haartype en elk probleem.

 

Regelmatig trimmen.

Als je haar er ongezond uitziet, kan dat zijn omdat het een knipbeurt nodig heeft.

Het haar elke 6 tot 8 weken laten knippen wordt als gunstig beschouwd voor het verminderen van breuk en gespleten haarpunten, evenals voor groei.

 

Gebruik warm, niet heet, water.

Door haar in heet water te dompelen, kan het uitdrogen en als het geverfd is, de kleur snel doen vervagen. Je hoeft geen ijskoude douche of bad te doorstaan. Schakel in plaats daarvan gewoon over op lauw water.

 

Voeding.

Eiwit - ook wel de bouwsteen van het haar genoemd - zal alleen effect hebben als er voldoende wordt geconsumeerd.  Bij gebrek hieraan ontstaat broosheid en droogheid.

IJzer is ook een belangrijke bron van leven voor het haar. Wanneer het lichaam niet genoeg heeft, kan de haargroei worden aangetast.

Vitamine A en C zijn de moeite waard om op te letten. De eerste is nodig om de natuurlijke oliën van het haar te produceren, terwijl de laatste de collageenproductie bevordert, waardoor het haar sterker wordt. En vergeet de omega-3-vetzuren niet. Deze zijn nodig voor hydratatie en de algehele gezondheid van de hoofdhuid.

 

dames met shampoo in haar

Ga natuurlijk waar mogelijk.

Je haar laten ademen kan wonderen doen. Dit kan inhouden dat het warmtegebruik wordt beperkt door het in de lucht te laten drogen en stijltangen en krultangen te vermijden. Zelfs het opsteken van het haar in een strakke paardenstaart kan spanning veroorzaken, dus laat het los om het trekken te stoppen. Het kan een paar dagen of weken duren voordat je dit allemaal uitgezocht hebt. Maar dan krijg je ook het haar dat je verdiend! 

 

Dit is ook belangrijk om te weten. 

Je individuele haarbehoeften zullen in de loop van de tijd natuurlijk veranderen. Er is een gezegde dat haar elke 7 jaar van structuur verandert. In tegenstelling tot de meeste geruchten die op internet rondzwerven, zit er wel een kern van waarheid in. Haar groeit in bundels, en deze bundels beginnen ongeveer elke 7 jaar opnieuw. Na verloop van tijd verschijnen er minder lokken, wat resulteert in het dunner wordende, zwakkere haar dat vaak wordt geassocieerd met veroudering.

 

Hormonen kunnen ook het haar veranderen.

Tijdens de zwangerschap kunnen stijgende oestrogeenspiegels bijvoorbeeld de haaruitval vertragen, wat resulteert in dikker glanzend haar.

Wanneer de niveaus van dit soort hormonen dalen, kan haaruitval optreden. De menopauze is bijvoorbeeld vaak gekoppeld aan dergelijke haarproblemen. Door deze veranderingen op te merken en er adequaat op te reageren, kan uw haar er gezond uit blijven zien.

 

Shampoo.

Een shampoo bevat een reinigingsmiddel om stof en vuil van de haren en hoofdhuid te verwijderen door af te spoelen met water. Zonder evenwel de natuurlijke oliën die het haar beschermen mee te verwijderen. 

 

Er zijn shampoos voor verschillende haartypes, en antiroosshampoo, babyshampoo (niet prikkelend voor de ogen) shampoo tegen hoofdluis en vele andere soorten. 

Shampoo in poedervorm wordt 'droogshampoo' of 'shampoo zonder water' genoemd. Er bestaat ook shampoo in de vaste vorm, dit ziet eruit als een stuk zeep.

 

Enkele aanbevolen fabrikanten van shampoos:

 

  • L'Oréal
  • Palmolive
  • Head & Shoulders
  • Andrélon
  • Schwarzkopf
  • Fa
  • Bodysol
  • Nivea