Alle producten en shops zijn door ons met zorg op kwaliteit beoordeeld.

Huidverzorging.

Wat is het verschil tussen zeep en badschuim?

Hoewel beide hetzelfde doel dienen, namelijk het reinigen van de huid, liggen de verschillen tussen een stuk zeep en badschuim in de manier waarop ze met de huid omgaan. Een stuk zeep reinigt het huidoppervlak door de vuillaag op te lossen. Een badschuim werkt op een vergelijkbare manier; het reinigt echter niet alleen de huid, maar hydrateert deze ook en lost andere huidproblemen op.

 

Reiniging.

Als het gaat om het verwijderen van olie en vuil werken beide producten even goed. Zeep en badschuim worden geleverd met huidverbeterende ingrediënten zoals o.a. essentiële oliën, glycerine, bloemenextracten om niet alleen schoon te maken, maar je huid ook zacht en glad te laten aanvoelen.

 

Hygiëne.

Zeep is niet zo hygiënisch als badschuim omdat er altijd een angst is dat iemand anders het ervoor heeft gebruikt. Voordat je badschuim echter als winnaar uitroept, is hier iets dat je moet weten. Badschuim worden vaak gebruikt in combinatie met washandjes die een broedplaats zijn voor ziektekiemen en bacteriën.

 

Afschilfering en hydratatie.

Sommigen van ons zullen beweren dat badschuim de huid beter hydrateert, maar is dit echt waar? Tegenwoordig bevatten zepen korrels die even goed hydrateren als elk andere badschuim. Als het gaat om vochtinbrengende zeep bevatten ze verschillende huidverzorgende ingrediënten zoals aloë vera-gel en sheaboter die de huid lang gehydrateerd houden. Dus hier hangt het echt af van je keuze.

meisje hanteert douche gel
douche zeep en dove foaming

Wanneer is het beter om zeep te gebruiken en wanneer moet je badschuim gebruiken?

Zeep.

Als je allergisch bent, is een stuk zeep een verstandiger keuze omdat het minder ingrediënten bevat en er ook volledig natuurlijke opties beschikbaar zijn.

Als je een vette huid hebt, is het gebruik van zeep een beter idee.

Badschuim.

Als je huid na het douchen droog aanvoelt, moet je een badschuim gaan gebruiken in plaats van zeep, omdat dit de huid hydrateert.

Als je je huid wilt scrubben, dan is het gebruik van badschuim aan te raden