Alle producten en shops zijn door ons met zorg op kwaliteit beoordeeld.

Belangrijke tips over parfum.

Parfums werden al gebruikt door de oude Egyptenaren. Zij maakten mengsels van olie en bloemen en bewaarden die in potjes van porselein of aardewerk. Pas veel later, toen de glasblaastechniek werd ontwikkeld, werden er glazen flesjes voor parfums gemaakt. Wist je dat die ook wel ‘tranenflesjes’ genoemd werden? De tranen van de nabestaanden zouden in de flesjes zijn opgevangen en vervolgens meegegeven in het graf …

 

Tegenwoordig worden er geavanceerde technieken gebruikt voor het ontwerpen van parfumflesjes. Soms duurt het ontwerpen van zo’n juweeltje net zo lang als het ontwikkelen van de geur zelf! 

Tekst loopt do0r onder foto.

Hieronder nog enkele belangrijke tips.

Vergeet overigens niet dat ook parfum een houdbaarheidsdatum heeft. Als een parfum eenmaal tot je favorieten behoort, wil je natuurlijk dat het zo lang mogelijk meegaat. Zonde als je nieuwe lievelingsluchtje zijn heerlijke geur verliest. En toch kan dat helaas gebeuren.

 

Eén jaar.

Doe je je best om zo lang mogelijk met een flesje te doen en gebruik je je favoriete luchtje maar zelden? Begrijpelijk, maar als je optimaal van de geur wilt genieten, moet het eigenlijk binnen een jaar op (nadat je er voor het eerst mee hebt gespoten). Na deze periode kan de geur veranderen en wordt de kans dat een parfum sneller vervliegt een stuk groter. Het kan zelfs wat donkerder van kleur worden, wat betekent dat een luchtje aan vervanging toe is. Handig om te weten: zomerse bloemen- en citrusparfums gaan minder lang mee dan bijvoorbeeld zware, houtachtige geuren.

 

Bewaren.

Ook de manier van bewaren speelt een rol. Zo is het verstandig om het flesje altijd terug te doen in het oorspronkelijke doosje, zodat er geen licht bij kan komen. Daarnaast kun je een parfum het best op een koele plek (tussen de 15 en 18 graden) bewaren. Dan blijft de geur het langst optimaal. 

 

Waar breng je het aan?

Parfum breng je aan op plaatsen waar je je hartslag aan de oppervlakte kunt zien of voelen. Dus je polsen, de binnenkant van je ellebogen, je knieholten, het kuiltje van je keel en je decolleté. Kies een paar van deze punten, niet allemaal. 

 

Momenteel zijn dit de populairste parfums in Nederland. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer het om een cadeau gaat, vooral naar de vorm van het flesje en de verpakking wordt gekeken. De geur is immers heel persoonlijk.

Tekst loopt do0r onder foto's.

Chanel

Gabrielle Essence Eau de Parfum 100 ml, De Bijenkorf € 146,=

 

Neus Olivier Polge creëerde in 2017 een olfactorisch eerbetoon aan Gabrielle ‘Coco’ Chanel. Dit jaar zijn de scherpe randjes eraf gehaald en wat overblijft is een balans tussen witte bloemen en citrusvruchten. Komt door de toevoeging van onder andere kokosnoot en musk.

Jo Malone

Orange Bitters Cologne 100 ml, via Douglas € 117,44

 

Jo Malone weet wel hoe ze moet uitpakken voor de feestdagen: feestelijke sets, limited editions en elk jaar een nieuw kostuum voor Orange Bitters. Een winterse cocktail die fris en warm tegelijk is, met sinaasappel, pruim, sandelhout en amber.


 »