Alle producten en shops zijn door ons met zorg op kwaliteit beoordeeld.

Parfum geeft je een moreel extra boost.

Inmiddels is uit onderzoek vastgesteld dat lekker ruiken een grote factor is in je persoonlijk welzijn. Het helpt je niet alleen je lichaamsgeur te bestrijden, maar kan ook je moreel een boost geven. Er zijn dus verschillende verbazingwekkende voordelen van het gebruik van parfum.

 

Hierbij tien interessante voorbeelden.

 

1. Geur.

Parfum is van oudsher voornamelijk gebruikt voor geur. Het helpt ongewenste lichaamsgeur op afstand te houden en zorgt ervoor dat je de hele dag lekker ruikt.

 

2. Geneest hoofdpijn.

Het dragen van parfum kan je helpen die vreselijke hoofdpijn te genezen. Parfums bevatten essentiële oliën en andere actieve stoffen.

 

3. Verhoogt de gezondheid.

Als stemmingsverbeteraars kunnen parfums helpen om stress en andere angstgerelateerde problemen op afstand te houden.

 

4. Positieve stemmingsverbeteraar.

Onderzoek heeft aangetoond dat bepaalde geuren je mindset kunnen veranderen en specifiek gedrag kunnen bevorderen. Kies parfums die echt bij je stemming passen om jezelf ​​beter te presenteren. Kies en draag een parfum dat bij de gelegenheid past, zodat je er in de juiste stemming voor komt.

 

5. Vertrouwensbooster.

Een vleugje geur kan wonderen doen voor je persoonlijkheid. Kies een geur die bij je persoonlijkheid past en die je moreel een boost kan geven.

 

6. Activeert herinneringen.

We hebben de neiging om mensen te associëren met bepaalde geuren. De geur is een zeer primaire trigger voor ons en wanneer we dat vlekje van een bepaalde geur uit een goede herinnering ruiken, voelen we ons tegelijkertijd goed en nostalgisch.

 

7. Verleidelijke aantrekkelijkheid.

Hiervoor werden 18 jongvolwassen deelnemers getest door hen foto's van vrouwelijke gezichten te laten zien en tegelijkertijd een van de vijf verschillende geuren vrij te geven - de ergste is een mix van visolie en de meest aangename is een geur van rozenolie. 

Wat was de uitkomst? Door rozenolie te ruiken, zagen de deelnemers oudere gezichten als jonger en jongere gezichten als nog jonger dan ze al waren. Slechte geuren werden intussen geassocieerd met negatieve percepties over hun fysieke verschijning.

 

8. Afrodisiacum.

Voor alle vrouwen, geniet van een bloemige basis of pittige geuren, u zult worden gezien als 12 pond lichter! Als je er 5 jaar jonger uit wilt zien, spray dan een vleugje grapefruit aroma's of iets in die sfeer. Als je je datingspel naar een hoger niveau wilt tillen, gebruik dan lavendel om je date te verleiden.

 

9. Aromatherapie.

Parfum en de geuren van essentie hebben therapeutische voordelen. Zo kwam de term "Aromatherapie:" in het spel. Parfums van citrusvruchten, bloemen en winterkruiden helpen bijvoorbeeld de geest te kalmeren en het lichaam te kalmeren. Dergelijke parfums zorgen ervoor dat je stressniveaus onder controle zijn en intact blijven.

 

10. Behandelt slapeloosheid.

Aroma’s kunnen zoals vermeld een gunstige triggerreactie hebben. Wil je goed slapen? druppel een beetje lavendelgeur voordat je naar bed gaat.

 


«