Alle producten en shops zijn door ons met zorg op kwaliteit beoordeeld.

Jaren '50 make-up tutorial.

Make up à la de jaren 50 is weer razend populair. Eyeliner, mascara en rode lipstick dienen in formatie op je kaptafel te staan om mee te kunnen doen aan de huidige trend. Niks mis mee want de vrouwen uit de periode wisten wat stijl was. Een tijdperk die gekenmerkt werd door gestroomlijnde auto’s, goedgeklede mannen maar vooral mooie en stijlvolle vrouwen. 

 

pin-up face

Hoe creëer je nu een dergelijke look waarmee je menig (mannen) hoofd zult doen omdraaien. Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk. Met een paar attributen en volgens bepaalde basisregels tover je jezelf om tot een echte jaren ’50 beauty Queen. 

 

Ten eerste: de huid. Wat opvalt is de smetteloze huid. Een porseleinen huidje zoals dat genoemd wordt, bereik je door een primer te gebruiken onder je foundation (vooral voor de oudere dames een uitkomst) en vervolgens de foundation afdekken met een matte poeder. 

 

Ten tweede: de wenkbrauwen. Nee, geen boogjes à la Edith Piaf maar dik aangezette brede wenkbrauwen in een paar tinten donkerder dan je haarkleur met een duidelijke hoogste punt uitlopend in een strakke dunne uiteinde. Some lucky girls kunnen zich zelfs zwarte wenkbrauwen veroorloven. Ook dit keer een tip voor de oudere dames, brede wenkbrauwen doen je jonger lijken. Wil je niet elke morgen dit tijdrovende klusje klaren, dan kun je overwegen een permanente make up te laten aanbrengen en hiermee creëer je die felbegeerde wenkbrauwen in no time. 

 

Ten derde: de eyeliner. Dit is een niet te missen onderdeel. De eyeliner wing is bepalend voor je look. Bestudeer de iconen uit deze tijd, volg tutorials over dit onderwerp maar vooral oefenen, oefenen en oefenen. Je kunt desnoods een oogpotlood gebruiken maar een (gel)eyeliner geeft het beste resultaat. Wil je overigens ook nog een oogschaduw gebruiken, doe dit voordat je de eyeliner aanbrengt. Vooral wit- en grijstonen waren populair in de jaren ’50. Licht op de oogleden, donkere tint in de arcadeboog. 

 

Ten vierde: mascara. Mooi dik opgebrachte mascara (zonder klontjes) voor volle en lange wimpers. Tegenwoordig kun je kiezen uit een wel heel groot assortiment die stuk voor stuk het effect van valse wimpers beloven. Een ding heeft de mascara roller van nu voor op die uit de jaren ’50 want toen bestond het borsteltje nog uit metaal. Kies een mascara roller die je prettig vindt en waar je goed mee kunt werken.

 

Ten vijfde: rode lippen. Wil je als een jaren ’50 vamp door het leven dan zul je toch echt een rode lipstick moeten aanschaffen. Geen nood, deze zijn in allerlei tinten en nuances beschikbaar. Kijk wat het beste bij jouw huid en type past. 

 

fifties make-up face
fifties make-up face