Alle producten en shops zijn door ons met zorg op kwaliteit beoordeeld.

Wimperverzorging.

 

afbeelding van een oog met nadruk op de wimpers

Wimpers moeten dezelfde aandacht krijgen die we besteden aan onze huid en haar.

Waarom?.. ze maken heel erg deel uit van wie we zijn.

Hieronder vier belangrijke tips.

 

1: Kies je mascara verstandig.

Sla zoveel mogelijk waterdichte mascara over. Natuurlijk, als je weet dat je de hele dag gaat huilen of zwemmen of bespat wordt met je gezicht vol water, pak dan een waterdichte mascara. Maar voor normaal dagelijks gebruik, blijf uit de buurt van formules voor langdurig gebruik. De chemische samenstelling van waterdichte mascara's is ongelooflijk droog - stel je voor hoe je haar zou voelen als je het elke dag zou föhnen en het vervolgens plat zou strijken en dan nooit conditioner zou gebruiken. Het bijna onmogelijk om waterdichte mascara te verwijderen zonder te trekken. Automatisch trek je dan ook verschillende wimpers uit.

 

Zoek in plaats daarvan naar een alledaagse mascara die is gemaakt met natuurlijke ingrediënten zoals minerale pigmenten om de ogen niet te irriteren en hydraterende, voedende ingrediënten zoals oliën, boters en wax om de wimpers te conditioneren (en de gevreesde mascaraklonter te voorkomen).

 

Let ook op de wimperborstel: neem een die flexibel is en dichte haren heeft. Dit betekent dat je maar een paar lagen hoeft aan te brengen, omdat je waarschijnlijk al je wimpers de eerste keer zult raken.

wimper borstel en wimper

2: verwijder mascara elke dag.

Verwijder mascara in het belang van je huid en je wimpers. Onthoud dat wimpers van haar zijn gemaakt. Stel je voor dat je haarlak en droogshampoo zou gebruiken zonder ooit te wassen. Slecht, toch? Laat je wimpers ademen. Bovendien is oude mascara gewoon vies. 

 

3: Met zorg reinigen.

Nu je het erover eens bent dat een dagelijkse wimperreiniging in orde is, moet je je favoriete wapen kiezen. De beste manier om mascara te verwijderen is met dezelfde oliereiniger of balsem die je op de rest van je gezicht gebruikt om make-up en vuil te verwijderen. 

 

Als je te maken hebt met bijzonder hardnekkige mascara of kwetsbare wimpers, kun je in plaats daarvan een crème-reiniger overwegen. Crèmereinigers zijn super zacht voor de wimpers (terwijl ze toch schoon blijven) omdat ze ervoor zorgen dat je er niet aan hoeft te trekken om mascara te verwijderen. 

 

4: Conditioneer de wimpers.

Je gebruikt dus de juiste hoeveelheid van de juiste mascara. Die mascara verwijder je elke avond voorzichtig met het juiste product. Wat moet je nog meer doen. Om je wimpers echt te behandelen alsof ze er toe doen, kun je overwegen ze een beetje te conditioneren op dezelfde manier waarop je elke avond voor het slapengaan ijverig oliën en vochtinbrengende crèmes op je huid aanbrengt. Onthoud: wimpers zijn haar en haar moet worden geconditioneerd om gezond, lang en sterk te zijn. 

 

Twee heel gemakkelijke manieren om voor je wimpers te zorgen na het reinigen, zijn goede oude kokosolie of lanoline. Als je voor het slapengaan een kleine hoeveelheid van beide in de toppen van je wimpers masseert, word je wakker als een Disney-prinses.

dame oog schoonmaak