Alle producten en shops zijn door ons met zorg op kwaliteit beoordeeld.

Collectif Clothing.

Collectif Clothing is op dit moment een van de grootse retrofashion merken in Europa.

Praktisch alle webshops zowel groot als klein hebben vaak behoorlijk collecties van dit merk in hun stock. Uiteraard zijn er in Nederland tevens een aantal fysieke winkels waar de diverse items in de rekken hangen.

 

twee meisjes liggend in het gras met collectif jurken

Start op Camden Market.

Collectif startte hun activiteiten in het jaar 2000 met een plek in op een van de grootste meest opwindende retail bestemmingen ter wereld de beroemde ‘Camden Market’. De laatste 19 jaar zijn ze enorm gegroeid vooral dankzij hun zeer overtuigende internet marketing. Tevens heeft Collectif zelf in Engeland drie gespecialiseerde winkels geopend waarvan drie in Londen en een in de Vintage stad bij uitstek: Brighton.

Twee segmenten.

Momenteel ontwerpen en produceren ze al hun producten zelf verdeeld in twee segmenten: Collectif Vintage, geïnspireerd op stijlen uit de jaren 1940 t/m ’50 en de Collectif Mainline, voornamelijk geënt op pin-up en alternatieve stromingen. Diversiteit en originaliteit is de filosofie van de ontwerpers. “We combineren nieuwe mode trends met de klassieke vintage stijl dit alles gecombineerd met een behoorlijke knipoog naar de rock & Roll. Voor het team van Collectif dat uit acht man bestaat betekent hun collectie meer dan fashion alleen; het gaat ons vooral om tijdloze creaties met romantische invloeden tegen een onconventionele achtergrond.

3 meisjes met collectif hesjes