Alle producten en shops zijn door ons met zorg op kwaliteit beoordeeld.

Hippiemode alles kan en alles mag.

5 meisjes met kleurrijke hippiekleding

Trends komen en gaan maar er zijn ook looks die altijd in trek blijven. De aloude hippietrend die bij zowel jong en oud nog altijd populair is. Je zou het retro fashion kunnen noemen immers het vond z’n opgang in de late jaren zestig. Met name in swinging Londen waar de ontwerpen als paddestoelen uit de grond schoten. 

Het is een trend die ieder seizoen met een bepaalde twist weer gedragen kan worden. Het fenomeen hippies was een jeugdcultuur uit de tweede helft van de jaren ’60 en het begin van de jaren ’70. Hippies waren idealistische jongeren die de wereld wilden verbeteren. Een van hun belangrijkste motto’s was: ‘Make love, not war’. Ze waren anti-kapitalistisch en anti-materialistisch. De maatschappij richtte zich volgens hun te veel op geld en technologie. De hippies verzetten zich dan ook tegen de consumptiemaatschappij en schonken veel aandacht voor leven in harmonie met de natuur. Ook was er verzet tegen milieuvervuiling; flowerpower.

Mengelmoes van kledingstukken.

De hippie look die destijds erg populair was en nu weer helemaal terug is, bestond vaak uit een mengelmoes van kledingstukken uit verschillende delen van de wereld. Een andere belangrijke trend was dat zowel mannen als vrouwen meerdere laagjes kleding gingen dragen. Een blouse of overhemd werd bijvoorbeeld gecombineerd met een (mouwloos) vest of colbert. Broeken werden hoog op de taille gedragen en hadden doorgaans wijd uitvallende pijpen. 

 

4 meisjes met hippie jurken en tassen

Je kunt met een beetje creativiteit eindeloos combineren. 

Kort samengevat is de hippie trend een stijl die nooit uit de mode raakt en waar je altijd een eigen draai aan kunt geven.