Alle producten en shops zijn door ons met zorg op kwaliteit beoordeeld.

Vintage designer kleding echt of nep.

Tweedehands goederen winnen aan populariteit. Het is vooral gebruikte kleding die onder noemers als vintage- en retrokleding steeds vaker een doorstart mag maken. Volgens marktonderzoeker GlobalData groeit de markt voor tweedehands kleding 21 keer sneller dan die voor nieuwe kleding.

 

4 dames showen en dragen vintage kleding

Zo hoeft designerkleding niet duur te zijn als je het tweedehands koopt. Platforms voor deze categorie kleding schieten als paddenstoelen uit de grond. Handig is wel om te weten waar je op moet letten als je er naar zoekt. Regelmatig duiken er juweeltjes op. Sommige liefhebbers hebben hierin een bepaalde routine ontwikkeld. Zo werd er onlangs een Hermès sjaal van 250 euro voor 1 euro bij de kringloop ontdekt.

 

Echt of nep?

Hoe weet je dat het item dat je aangeschaft echt is? Nagemaakte items worden van steeds betere kwaliteit. Er worden duizenden designertassen aangeboden op Marktplaats, waarvan ook perfect nagemaakte. Soms zit er zelfs een aankoopbon of een nagemaakt certificaat van echtheid bij.’’ Het valt niet mee 0m te zien of iets echt of nep is. 

 

Tip: Maak gebruik van officiële en erkende platforms en webshops; die werken met experts die zich bezighouden met de echtheid van de tweedehands designerkleding die ze aanbieden. Het is dan wel iets duurder, maar je weet tenminste dat die tas of jas echt is.

 

designer vintage tassen van prada