Alle producten en shops zijn door ons met zorg op kwaliteit beoordeeld.

Zo maak je Victory Rolls.

 

Victory Rolls, eigenlijk is het een rockabilly haarstijl uit de jaren ’50. Het ziet er in ieder geval erg stoer uit. Je moet een stuk van je haar nemen en dat oprollen. Dat zet je dan vast met een speld. Dan pak je een tweede stuk, je doet hetzelfde. Klaar! Het lijkt dus vrij gemakkelijk dit te realiseren echter of dat in de praktijk ook zo is? (Bekijk het filmpje onderaan de tekst.) Maar hoe is die Victory Roll eigenlijk ontstaan.

 

De ontstaansgeschiedenis.

Victory rolls was een haarstijl dat vooral erg populair was in de 2e wereldoorlog. De stijl kenmerkt zich met enorme krullen boven op het hoofd en/ of rondom je gezicht. Tegenwoordig worden de victory rolls vaak gelinkt aan de pin-up look maar dat is niet helemaal terecht, dat zijn meestal victory rolls met bangs. De uitvinder van deze look is onbekend, we weten niet wie hier het eerst mee op de proppen kwam. Wel kunnen we met zekerheid zeggen dat het een afgeleide is van de overwinning loops die gemaakt werden door de vliegtuigen tijdens de tweede wereld oorlog. Na een succesvolle aanval op de Duitsers maakten de piloten, vooral Engelsen, bij thuiskomst met hun gevechtsvliegtuig de meest gewaagde overwinningsrollen of Victory Rolls zoals je wilt. 

 

De vrouwen thuis kapten hun haar ter inspiratie van hun geliefden overzees in de stijl van de overwinning loops. De haarstijl raakte vooral bekend door populaire actrices uit die tijd zoals Ingrid Bergman.

 

Bij een goede kapsalon kunt u gemakkelijk een victoryroll laten aanleggen.